Vil du også gerne sætte billeder side om side i dit WordPress indhold? Mange begyndere kæmper ofte med at finde ud af, hvordan de kan opstille to billeder side om side på deres WordPress sider eller i indlæg.

I denne trin-for-trin guide, vil jeg vise dig, hvordan du nemt kan sætte dine billeder side om side i WordPress (uden at skrive en eneste linje kode).

Sæt billeder side om side med blok-editoren

Den nemmeste måde at sætte dine billeder side om side, er ved at bruge den indbyggede blok-editor (Gutenberg). Blok-editoren har en speciel “Galleri” blok, der lader dig vise dine billeder i rækker og kolonner.

Det første du skal gøre er at lave et nyt indlæg eller en side. Du kan selvfølgelig også redigere en eksisterende – når du er inde i editoren, skal du klikke(+) symbolet, for at tilføje en ny blok.

tilføj blok
Tilføj blok til indhold

Nu skal du vælge Galleri blokken og tilføje din til din side. Du kan finde galleri blokken under “Fælles blokke” – du kan selvfølgelig også lave en søgning i søgefeltet, for at finde den hurtigt.

galleri blok
Vælg Galleri under Fælles blokke

Nu kan du nemt og hurtigt tilføje billeder til din galleri blok, ved at trække og slippe dem eller bruge upload knappen. Du kan også vælge billeder fra din WordPress mediebibliotek.

Som du kan se nedenfor, har jeg tilføjet to billeder til min galleri blok. WordPress har automatisk placeret dem side om side i mit indhold, kunne det være nemmere?

galleri med billeder side om side
Galleri med billeder side om side

Hvad så, hvis du vil have tre billeder side om side? Det er ikke noget problem, prøv at kigge nedenfor – WordPress ændrer blot størrelsen, så de alle tre kan stå ved siden af hinanden. Genialt!

Galleri med tre billeder side om side

Hvis du tilføjer et fjerde billede, vil WordPress automatisk gøre det sidste billede stort samt placere det under de andre og de andre billeder små ovenover.

Galleri med fire billeder side om side
Galleri med fire billeder side om side

Du kan selvfølgelig ændre antallet af billeder WordPress skal inkludere side om side i en enkelt kolonne.

For at gøre det, skal du klikke på din galleri blok, hvis ikke du allerede har gjort det. Derefter skal du kigge i højre side af skærmen på blok indstillinger.

Galleri blok indstillinger
Galleri blok indstillinger

Du kan justere antallet af kolonner, til at være mellem 1 og 4. Hvis du vil have dine billede side om side og to mere under, skal du sætte antallet af kolonner til være 2.

Skift antallet af kolonner til 2
Skift antallet af kolonner til 2

Sværere er det ikke!

Hvis du vil ændre på placeringen for, hvor billedet forekommer i dit galleri, skal du blot klikke på det. Der vil derefter komme små pile frem du kan bruge til at flytte billedet frem og tilbage i galleriet.

flyt billede i galleri
Flyt billede i galleri med pilene

Her er det færdige galleri, som jeg har lavet i dette indlæg:

Jeg håber denne korte guide, har hjulpet dig til at lære, hvordan du lan placere billeder side om side i dit indhold på din WordPress blog eller hjemmeside. Der findes også et hav af plugins ude i verden, der kan gøre dette, men hvorfor ikke bare benytte den indbyggede funktion?

Hvis du har spørgsmål eller problemer med dit galleri, er du velkommen til at poste det i en kommentar nedenfor.

Leave a Reply