Hvis du ikke allerede har leget lidt med Gutenberg’s eksperimenter på det seneste, kan jeg fortælle at blok navigationen virkelig har en spændende opdatering på vej. Version 9.0 blev udgivet 16. september med en tilføjet træk-og-slip understøttelse i listevisning på navigationselementer.

Gutenberg navigation

De fantastiske mennesker der bidrager, har arbejdet på flere forskellige prototyper, med det mål at forene og simplificere opbygningen af menuen. Navigationsskærmen i version 9.0 er blevet re-designet, så den indeholder “Opret menu” flowet, hvilket inkluderer følgende ændringer:

  • Ny header og toolbar komponenter.
  • Administrer lokationer er skrevet om og er nu en “popover”.
  • Tilføj ny formularen er blevet skrevet om og forekommer nu inline i selve toolbaren.
  • tilføj automatisk sider tjekboksen og slet menu knappen er blevet skrevet om og forekommer nu i indstillinger for blokken.

Selve skærmen begynder at tage form, men der er stadig meget som skal laves og der er derfor noget tid til endelig udgivelse. Hvis du gerne vil teste det, kan du aktivere eksperimenter. Det gør du her Gutenberg > Eksperimenter.

Query blokken er et andet stort emne i 9.0 udgivelsen. Den tager nu en stort skridt fremad med nye funktioner som søg, filtrer efter forfatter, understøttelse af sorter/sorter efter (dato + titel) og tags. Denne blok er stadig under stor udvikling go skal først testes internt og er derfor stadig bag __experimentalEnableFullSiteEditing flaget, eftersom det kræver en fuld side med alle de rigtige blokke af vise det efterspurgte indhold.

Query Block

Andre bemærkelsesværdige UI forbedringer er blandt andet den nye træk funktion, som er blevet tilføjet til toolbaren. Den forbedrer oplevelsen af træk og slip på blokkene. (Den er ikke synlig i top toolbaren). Blokke kan trækkes til andre områder i et indlæg uden at benytte de alternative op/ned pile.

Træk og slip blok

Denne udgivelse fjerner også Facebook og Instagram blokke fra editoren, da Facebook fjerner understøttelse for uautentificerede oEmbed d. 24 oktober 2020. WordPress core vil også få fjernet Facebook og Instagram oEmbed i et fremtidigt release.

Hvis du vil have en fuld liste over alle forbedringer, fejlrettelser, eksperimenter og dokumentation, så synes jeg du skal tjekke 9.0 release indlægget på WordPress.org.

Leave a Reply