UpdraftPlus er et af de mest populære gratis backup plugins til WordPress på markedet. Der er mere end to millioner aktive installationer verden over. I denne UpdraftPlus anmeldelse vil jeg gå i dybden med pluginnet og fortælle dig hvad der er godt og skidt. Nedenfor er en oversigt over indholdet, hvis du blot ønsker at springe til et bestemt afsnit i indlægget.

Indhold i denne anmeldelse af UpdraftPlus

Jeg vil i denne artikel fortælle dig, hvordan du kan bruge UpdraftPlus til at:

 • Tage en WordPress backup til en cloud lokation væk fra dit webhotel.
 • Gendan en backup på en helt ren WordPress installation.

Hvad gør UpdraftPlus helt specielt?

Når det kommer til det at tage en WordPress backup, er en af de ting vi ikke får kigget på, processen af at gendanne fra en backup. Det nemt at installere, konfigurere og tage backup af din WordPress hjemmeside, nærmest uanset backup pluginnet. Hvor mange gange har du egentlig forsøgt at gendanne en af dine backups?

Efter at have kigget nærmere på næsten alle freemium backup plugins, har jeg opdaget én ting. Næsten alle plugins afholder dig fra at gendanne din backup, medmindre du betaler for et premium abonnement. Nu må du ikke misforstå mig, men jeg kan 100% følge dem. De skal jo tjene nogle penge et sted, for at fortsætte udviklingen af det.

Der er dog det med UpdraftPlus, at de har gjort noget helt andet. På tidspunkter hvor jeg skriver dette indlæg, er UpdraftPlus det eneste freemium backup plugin til WordPress, hvor du både kan tage backup og gendanne den i gratis udgaven. Der er selvfølgelig også andre lækre funktioner.

Hvis du er klar, så synes jeg vi skal gå i dybden med UpdraftPlus!

Konfigurer en WordPress backup med UpdraftPlus

Det er i sig selv en ret simpel proces at sætte en WordPress backup op med UpdraftPlus. For at det bliver lidt mere virkelighedsnært, tager jeg ikke bare backup af en ny standard WordPress side.

I stedet vil jeg installere et andet tema og importere lidt indhold. Ved at gøre det bliver der oprettet nogle nye indlæg, sider, kommentarer billeder og tilføjet lidt plugins som alt sammen bliver en del af vores backup. Det vil få os en lille smule tættere på et rigtigt WordPress setup som dit.

I dette indlæg har jeg tænkt mig at installere temaet Astra og importere demoen Outdoor Adventure.

Her er en kort opsummering af hvad jeg gør:

 • Opret ny demo side: Jeg installerer WordPress som en ny installation til vores test side og importere demo indholdet fra Astra.
 • Lav backup af demo siden: Jeg installerer UpdraftPlus backup fra WordPress.org og konfigurerer det til at tage en WordPress backup i skyen hos Google.
 • Gendan demo siden: Jeg formaterer WordPress installationen og gendanner WordPress siden fra den backup vi har lavet med UpdraftPlus.

1. Opret en ny WordPress demo side

UpdraftPlus demo side

Denne del er ret simpel. Vi starter med at lave en WordPress demo side og installere Astra temaet. Derefter importerer jeg demo indholdet fra Outdoor Adventure. Det at importere en demo afhænger af temaets udvikler.

 1. Hvis det var en helt standard sag, kunne vi blot benytte import værktøjet i WordPress. Det finder du under WordPress kontrolpanel → Værktøjer → Import.
 2. Vælg XML filen og start import processen.
 3. Verificer at importen er kørt korrekt ind manuelt.

Har du set at XML filen faktisk er alt indholdet fra eksporteringen fra den anden WordPress installation, som oprindeligt hostede indholdet.

Importering af Astra demo side

Når det kommer til Astra, er processen meget nemmere.

 • Du skal blot gå til WordPress Kontrolpanel → Udseende → Starter Templates og vælge dem demo du gerne vil importere på din side.
 • Når importeringen er gennemført, kan du gå ud på din side og se indholdet og redigere det, som du ønsker.

Nu er vi klar til at tage en WordPress backup.

2. Backup WordPress med UpdraftPlus

Installer UpdraftPlus i WordPress

2.1 Installation af UpdraftPlus

Som ethvert andet WordPress plugin, skal du gå til WordPress Kontrolpanel → Plugins → Tilføj nyt og søg efter UpdraftPlus. Installer og aktiver pluginnet. I de næste par screendumps, vil jeg tage dig med gennem den første opsætning.

I gang med UpdraftPlus

Trin 1 – efter aktivering af pluginnet, bliver taget med gennem deres opsætning. Tryk på “Klik her for at starte!” for at gå i gang.

UpdraftPlus trin 1 i opsætningen

Trin 2 – Her kan du lave din første backup. Det er vigtigt du her lige står i mod “Backup Nu” knappen og klikker på Næste knappen, for at komme hele vejen rundt i deres plugin.

2.2 Konfiguration af backup-cyklus

ugentlig updraftplus backup-cyklus
Konfigurer din backup-cyklus i UpdraftPlus

En backup-cyklus baseres på hvor meget indhold der laves på din hjemmeside.

 • Hvis du du udgiver 2 – 3 indlæg om ugen, vil jeg anbefale en daglig WordPress backup. Hvis du har flere forfattere der udgiver 1 – 2 indlæg om dage, vil jeg foreslå en WordPress backup helt ned på time niveau.
 • Hvis du ikke har nogen blog aktivitet på din side og kun benytter den som info og portefølje, så er en ugentlig backup helt fin.

Det der er med backups er, at de suger en hel del CPU. Tager du for mange backups i løbet af dagen på et delt webhotel, kan du komme til at overbelaste serveren. Det vil gøre at den bliver langsom, ikke kun for dig selv, men også andre brugere på samme webhotel. I særtilfælde kan det lede til at dit webhotel bliver suspenderet eller du bliver bedt om at opgradere dit webhotel til en dyrere version.

2.3 Konfigurer antal gemte backups

Som du kan se i mit tidligere screenshot, har jeg konfigureret en ugentlig backup af både WordPress filer og databasen. Jeg har også sat opbevaring (retention) til 2 dage, hvilket betyder at jeg har hvad der svarer til at jeg har to uger med backup. Sætter du værdien til noget som 5, får du 1.25 måneder backup. Afhængigt af lagerpladsen, der hvor du sender din backup hen, skal der selvfølgelig være plads nok.

2.4 Konfigurer en fjernlagerplads

Et andet vigtigt punkt jeg lige vil nævne. Din backup lokation bør ikke være på den samme server, hvor din hjemmeside er hostet. Jeg ved et kan lyde en smule underligt for nogen, men jeg har set rigtig mange lave denne fejl – specielt dem der er nye i WordPress.

Eftersom denne anmeldelse fokuserer på UpdraftPlus og det at få taget en backup med kun gratis metoder, kan vi bruge Google Drive, Microsoft OneDrive og Dropbox. Det er helt op til dig og måske har du allerede en konto et af stederne. I denne guide har jeg valgt Google Drive, eftersom jeg allerede har en konto der og bruger den til backup af andre WordPress sider. Du er selvfølgelig velkommen til at vælge lige den fjernlokation du ønsker.

Google Drive
Google Drive forside

Trin 1 – sørg for at du er logget ind i Google Drive i den samme browser, som du har din WordPress side åben i. Det har vi brug for, hvis vi skal skabe en forbindelse mellem Google Drive og UpdraftPlus.

Vælg fjernlager i UpdraftPlus

Trin 2 – Vælg Google Drive som fjernlager i UpdraftPlus på din WordPress hjemmeside.

Google Drive opsætning i UpdraftPlus – Trin 2

Trin 3 – Rul ned og klik på “Gem ændringer“.

Autorisation af ekstern lagring hos Google Drive – Trin 3

Trin 4 – Når du klikker på linket, kommer du frem til en side, hvor du skal vælge din Google konto. Klik på den konto, hvor du ønsker at opbevare backup af din WordPress hjemmeside.

Vælg Google konto – Trin 4

Trin 5 – Tillad UpdraftPlus adgang til din Google Drive lagerplads. Dette gør du ved at klikke på “Tillad” knappen i bunden af den næste popup du får hos Google.

Selvom der står UpdraftPlus har adgang til at se og administrere alle dine Google Drev-filer, kan du tage det helt roligt. UpdraftPlus har ikke adgang til dem. Den vil kun få adgang til UpdraftPlus mappen, hvor den kan læse, skrive og slette backups. KUN I DENNE MAPPE.

Tillad UpdraftPlus adgang – Trin 5

Selvom der står UpdraftPlus har adgang til at se og administrere alle dine Google Drev-filer, kan du tage det helt roligt. UpdraftPlus har ikke adgang til dem. Den vil kun få adgang til UpdraftPlus mappen, hvor den kan læse, skrive og slette backups. KUN I DENNE MAPPE.

Gennemfør UpdraftPlus opsætningen

Trin 6 – Her bliver du præsenteret for en skærm med de sidste trin, for at gennemføre opsætningen. Klik på “Complete setup” knappen i bunden. Dette vil færdigøre opsætningen og sende dig tilbage til dit WordPress kontrolpanel.

UpdraftPlus autentificeret med Google Drive.

Trin 7 – Efter du klikkede på linket hos UpdraftPlus, vil du få vise en succes besked som den ovenfor.

2.5 Lav en WordPress backup med UpdraftPlus

Nu hvor vi har fået lavet en link til Google Drive, er det tid til at tage vores første WordPress backup med UpdraftPlus.

Trin 1 – tag backup af WordPress med UpdraftPlus

Trin 1 – Klik på den store blå knap “Backup Nu” for at starte din første backup. UpdraftPlus vil nu vise dig en bar nedenunder, hvor du kan se beskeder og status.

Trin 2 – Backup i gang med UpdraftPlus

Trin 2 – Når backuppen er færdig, kan du under “Eksisterende Backups” se tilgængelige backups. Du kan her gendanne, slette eller downloade individuelle filer fra hver backup.

updraftplus backup log
Backup log

Hvis du er uheldig og den ikke kan køre backuppen korrekt igennem til dit fjernlager, kan du åbne loggen og se hvad der er årsagen til problemet. Du kan downloade en kopi af loggen og søge den igennem for at se, om der er nogle store problemer. Typisk vil fejlbeskeden være i bunden af loggen.

Lagrede backups på Google Drive oprettet af UpdraftPlus

Trin 3 – Hvis du har Google Drev / Drive installeret på din computer, kan du se filerne lokalt på din computer. Ellers kan du som på billedet ovenfor gå til Google Drive online og se dine backups i mappen UpdraftPlus.

3. Gendan en WordPress backup med UpdraftPlus

Her kommer delen hvor UpdraftPlus er anderledes fra konkurrenterne. UpdraftPlus er det eneste freemium WordPress backup plugin, der lader dig gendanne en WordPress backup i gratis udgaven. Er du klar, for nu bliver det cool!

3.1 Nulstil din WordPress hjemmeside

WordPress kontrolpanel
Ren WordPress installation

For at være sikker på det bliver en helt ren gendannelse af vores tidligere installation, har jeg slettet den gamle WordPress side og lavet en helt ny. Du kan også benytte plugins som Advanced WordPress Reset til dette. Du kan sammenligne det lidt med nulstilling af din telefon eller computer – alt er som da du fik den første gang.

Når vi nulstiller WordPress sletter vi alt indhold som tema, plugin, sider, indlæg, kommentarer og tilpassede indlæg samt indstillinger. Praktisk talt ALT ryger ud. Det der er tilbage er en helt ny WordPress hjemmeside med en bruger der kan logge ind.

3.2 Installer og konfigurer UpdraftPlus

Efter du har nulstillet din WordPress hjemmeside, skal du igen have installeret og konfigureret UpdraftPlus. Fuldstændig som jeg gjorde i afsnit 2 i dette indlæg. Igen skal du forbinde til samme Google Drive, Dropbox eller OneDrive konto, ved at gentage mine trin 2.1 til 2.4 i afsnit 2.

Gennemfør opsætning

Igen bør du ankomme til denne skærm inden du er færdig. Afslut ved at klikke på “Complete setup” for at vende tilbage til WordPress kontrolpanelet.

3.3 Gendan WordPress backup med UpdraftPlus

Scan for eksiterende WordPress Backups på fjernlager

Når du har konfigureret UpdraftPlus med din Google konto, bør du se en side med samme opsætning som den jeg har ovenfor i skærmbilledet.

Her skal du fortælle UpdraftPlus at den skal scanne dit fjernlager (din Google Drev UpdraftPlus mappe). Her leder den efter arkiver som kan gendannes. Klik på “Gentag scanning af fjernlager” som vist ovenfor.

UpdraftPlus vil nu scanne Google for alle tilgængelige backups og liste dem op under Existing backups. Nedenfor er et eksempel på, hvordan det ser ud.

Gendan tidligere backup fra Google Drive

Vælg den backup version, du gerne vil gendanne og klik derefter på “Gendan” knappen for at begynde processen.

Vælg komponenter til gendannelse i WordPress backup

Efter du har klikket på gendan knappen, bliver du præsenteret for en side som den vist ovenfor. Her skal du vælge de elementer du gerne vil gendanne. Det kan være alt fra teamer og plugins til hele databasen. Når du har valgt de komponenter du ønsker, skal du klikke på “Næste” knappen.

I dette indlæg, har jeg tidligere taget en fuld backup og derefter helt nulstillet WordPress. Derfor har jeg valgt at gendanne alt fra min backup.

Download af backup arkiver fra Google

Det er en proces der kan tage lidt tid, men så er du også sikker på at UpdraftPlus har scannet alle filerne korrekt. Download af filerne sker automatisk og det tager mellem 2 og 10 minutter at hente dem alle ned til din side, alt afhængigt af kompleksiteten i din backup. I mit tilfælde tog det ca. tre minutter at gendanne demo siden med indholdet. Når alle filer er hentet, kan du klikke på “Gendan” knappen, som vist nedenfor.

Gendan WordPress backup

Demo siden er hostet på min egen computer, hvor der er massere af CPU og RAM tilgængelig. Derfor er processen lidt hurtigere end, hvis du har din hjemmeside på et delt webhotel.

Gendannelse af WordPress med log i gang

Sådan! Nu har vi lavet backup af vores WordPress hjemmeside og gendannet den fra skyen (fjernlageret). Den er dermed blevet nulstillet og gendannet til en fuld funktionel WordPress hjemmeside, uden problemer.

Kudos til det fantastiske UpdraftPlus team for at lave dette kanon gode backup plugin til WordPress!

4. UpdraftPlus GRATIS vs PREMIUM

Der findes selvfølgelig også en premium version af dette plugin, som kommer med et ton af avancerede funktioner. Nedenfor har jeg prøvet at liste dem op for dig, i hvertfald dem jeg synes er de bedste:

 • Kloning: UpdraftPlus’ kloning funktion gør at du kan lave et midlertidigt spejlbillede af din side på UpdraftPlus’ servere. Det er en kanon funktion, hvis du har brug for at teste noget, køre en demo eller lave fejlsøgning.
 • Migrering: Migreringsfunktionen (også kendt som UpdraftMigrator) lader dig nemt og hurtigt flytte din WordPress hjemmeside til et nyt host eller domæne. Det er en af de mere avancerede gendannelser, hvor man skifter sidens URLs ud til det nye host. Jeg har selv benyttet det til at flytte udviklingsmiljøer til produktion.
 • Muligheden for automatisk at lave backup før tema, plugin eller kerneopdatering af WordPress.
 • Importer udvidelsen: Dette giver dig mulighed for at gendanne backups fra andre populære WordPress backup plugins.
 • Backup af ikke-WordPress filer og databaser med database kryptering.
 • Understøttelse af WP-CLI and WordPress Multisite.
 • Beskyt backup kontrolpanelet med adgangskode. Det gør at du kan forhindre brugere, der ikke har noget at gøre i dette område, at de kan foretage ændringer.

Formålet med dette indlæg var at vise dig, hvor nemt det var at lave en backup med UpdraftPlus og gendanne den igen.

5. Hvorfor vælge UpdraftPlus frem for andre backup plugins?

UpdraftPlus er som du kan se ekstremt nemt at bruge. Det er et plugin som giver den en super brugervenlig grænseflade til det tekniske under motorhjelmen. Her kan du i freemium udgaven lave backup og gendanne dine data med meget få klik på musen. Hvad der er endnu mere cool er, at du kan planlægge, hvornår dine backups skal laves.

Det er et plugin der er benyttet i stor stil blandt mange andre og er samtidig et af de mest gennemførte. Sammenlignet med andre lignende produkter, får du her lang flere funktioner samt avancerede værktøjer til rådighed for dine penge.

6. UpdraftPlus prissætning

Hvis du spørger mig synes jeg UpdraftPlus er det bedste WordPress backup plugin der findes, uanset størrelsen på dit budget. Der er to muligheder at vælge mellem – deres gratis udgave, som du kan finde på WordPress.org og premium udgaven du kan købe en licens til.

Gratis udgaven af UpdraftPlus passer godt til dem der har brug for at planlægge en fuld backup af deres hjemmeside. Du kan med det samme gendanne din side til en tidligere backup, uden du mister data. Denne version lader dig samtidig oprette backups på et fjernlager som Google Drive, Dropbox, FTP, Openstack Swift, Rackspace Cloud, AWS og jeg kan blive ved..

Når det kommer til prisen for UpdraftPlus’ premium version, starter vi på 70$ svarende til ca. 470,- DKK for et år. Denne licens giver dig to sider, hvor du kan benytte premium udgaven. Med denne version har du adgang til alle add-ons, opdateringer og support i et helt år. Samtidig giver de dig 1 GB lagerplads i deres UpdraftVault, hvis du ønsker at benytte dette.

LicensAktive siderPris (USD)* – DKK
Personal2$70 / 470,- DKK
Business10$95 / 640,- DKK
Agency35$145 / 970,- DKK
EnterpriseUbegrænset$195 / 1.300,- DKK
Pristabel for UpdraftPlus

Konklusion

Enhver ejer af en hjemmeside, er det at lave en backup af sin WordPress hjemmeside en helt essentiel ting at gøre. Der er dog det problem, at det er en af de mest oversete ting, specielt hvad angår nye WordPress brugere. En ting jeg har læst mange altis siger til nybegyndere “sørg for at lave en e-mail liste til nyhedsbreve”.. Det samme kan jeg så sige om at lave automatiserede backups. Sørg nu for at få det gjort.

UpdraftPlus er et af de bedste og mest populære backups plugins til WordPress, som samtidig er gratis. Det har mere end to millioner aktive installationer verden over.

Samlet set har UpdraftPlus givet mig og forhåbentlig også dig, troen på at det er den rigtige løsning. Det er blevet nemmere og hurtigere at lave backups end det har været tidligere. Det er et område som er blevet forsømt af mange (inklusive mig selv, da jeg var begynder). Heldigvis kan du med dette plugin fjerne den pain der måtte være i denne sammenhæng og sove mere trygt om natten.

Hvis du lige er kommet i gang med at blogge, vil jeg helt klart anbefale dig gratis udgaven af UpdraftPlus, du har ikke behov for mere. Hvis du har en blog der allerede genererer meget trafik, vil jeg anbefale dig at gå med premium versionen til ca. 470,- DKK. Jeg har arbejdet med begge versioner og de performer begge utroligt godt. Jeg tør derfor godt sige, at uanset hvad du vælger går du ikke galt i byen med nogen af dem. Med det sagt, vil jeg give en thumbs-up til UpdraftPlus!

Join the discussion 2 Comments

 • Michael siger:

  Hej
  Jeg selv foretrækker Duplicator i både fri og betalt version.
  https://a3-seo.dk/backup-kopiering-cloning-wordpress/
  Egentligt er der en stor forskel på Updraftplus og Duplicator, de er forholdsvis ens i brugen. Men Updraft tilføjer funktioner i wordpress, der både går det tungere og langsommere. Så Duplicator bliver stadigt “mit” foretrukne, når der skal ses med SEO-øjne

  • Christian siger:

   Hej Michael,

   Har du dokumentation for at UpdraftPlus gør WordPress langsommere? Jeg ved at nogle webhoteller har firewalls der i al stilhed blokerer for udgående trafik. Det vil give en timeout på enkelte komponenter, men det kan løses ved at fjerne denne mappe: wp-content/plugins/updraftplus/udaddons. Man kan selvfølgelig også overvåge den trafik der er udgående fra websitet og finde ud af, hvilke URLs der bliver spurgt på, som ikke er tilladte i lokal firewall.

   // Christian

Leave a Reply