Vidste du godt at WordPress kan opdatere din hjemmeside automatisk? I nogle tilfælde kan det endda også gælde plugins og temaer.

Det er selvfølgelig en god ting set fra en der kigger på sikkerhed, men der er en chance for at disse opdateringer kan knække nakken på din hjemmeside.

I denne guide vil jeg vise dig, hvordan du kan deaktivere automatiske opdateringer i WordPress. Du skal derfor selv sørge for at opdatere alt manuelt.

Derfor opdaterer WordPress automatisk

WordPress opdaterer automatisk kernen af CMS’et af sikkerhedsmæssige årsager.

Nogle gange kan denne form for opdatering også indeholde opdatering af et plugin eller tema, for at løse et sikkerhedsproblem. Det kan være opdatering af et WordPress tema eller plugin får at fjerne en sårbarhed. Hvis det er et plugin brugt på mange WordPress sider, kan WordPress core teamet sende en automatisk opdatering til det.

Ud over disse situationer, så lader WordPress dig bestemme, hvornår du ønsker at installere opdateringerne.

Jeg vil ikke anbefale dig at deaktivere automatisk opdateringer. De er en vigtig sikkerhedsfunktion, men du kan selvfølgelig have dine grunde.

I nogle situationer (jeg har set det før) kan en opdateringer knække nakken på en hjemmeside eller påvirke funktionaliteten. Det kan lede til at du mister leads, besøgende eller kunder og dermed tabt omsætning.

Hvis ikke du føler dig tryg ved de automatisk opdateringer, kan du altså gør det selv. Alt du skal gøre er blot at følge denne guide, for at deaktivere automatiske opdateringer i WordPress.

Konfiguration og deaktivering af automatiske WordPress opdateringer

Den klart nemmeste måde at løse denne opgave på er ved at installere og aktivere dette plugin: Easy Updates Manager plugin.

Når du har aktiveret dette plugin, skal du gå til Kontrolpanel » Opdaterings muligheder for at konfigurere indstillinger.

Opdaterings muligheder – Easy Updates Manager

Du kan vælge at deaktivere alle opdateringer (disable all updates), men jeg vil ikke anbefale dig denne mulighed. Primært fordi det vil forhindre alle notifikationer om opdateringer i at forekomme.

I stedet, bør du vælge de indstillinger du har brug for. Du kan deaktivere automatisk opdatering af plugins og temaer, men lade standard WordPress core opdateringer være slået til.

Sæt indstillinger for hvad du har brug for i Easy Updates Manager

Bemærk: Hvis du vælger ‘Disable plugin updates’ og ‘Disable theme updates’ i stedet for ‘Disable auto updates’. Så får du ikke besked om at der er opdateringer klar til dine temaer og plugins. Du vil IKKE kunne se dem i oversigten heller.

Easy Updates Manager gemmer også en log for, hvad der er opdateret. Hvis der skulle være noget som går ind og ødelægger din side efter en opdatering, så kan du altid rulle tilbage til versionen før du opdaterede. For at se denne, skal du gå til Kontrolpanel » Opdaterings muligheder og klikke på ‘Logs’ fanen.

Opdaterings logfiler i Easy Updates Manager

Der er selvfølgelig også en premium version af Easy Updates Manager, som giver en ton af ekstra funktioner. Eksempelvis kan det integreres med UpdraftPlus så du nemt kan køre en automatisk backup inden din side bliver opdateret.

Deaktiver automatiske WordPress opdateringer uden brug af et plugin

Hvad så med dem der er hardcore og ikke vil benytte et plugin? Dem er der selvfølgelig også en løsning til. Du kan deaktivere automatiske opdateringer i WordPress ved at tilføje følgende linje kode til din wp-config.php fil:

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Det vil deaktivere automatiske opdateringer af WordPress kernen.

Hvis du gerne vil have minor core opdateringer, men vil deaktivere tema- og plugin opdateringer. Kan du gøre dette ved at tilføje følgende filtre i din functions.php fil eller i et side-specifikt plugin.

Deaktiver automatiske WordPress plugin opdateringer:

add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );

Deaktiver automatiske WordPress tema opdateringer:

add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );

Fordele og ulemper ved automatiske WordPress opdateringer

Nu ved du, hvordan du kan deaktivere automatiske opdateringer, men bør du deaktivere dem? Der er nok ikke noget rigtigt svar og det afhænger helt af din hjemmeside.

På de fleste af mine sider, har jeg deaktiveret autoamtisk tema- og plugin opdateringer, men beholdt minor core opdateringer.

Jeg synes vi skal tage et kig på fordele og ulemper ved at have automatiske opdateringer. På den måde kan du nok nemmere beslutte om det er noget du skal have aktiveret eller deaktivere.

Fordele ved automatiske opdateringer i WordPress

Automatiske opdateringer er en super god ting ift. WordPress sikkerhed. Mange brugere glemmer faktiske at opdatere deres plugins eller deres kerne installation af WordPress.

Med automatiske WordPress opdateringer aktiveret, behøver du ikke bekymre dig op at opdatere din side, hver gang der er en mindre opdatering klar. De bliver skubbet ud grundet vedligeholdelse og for at forbedre sikkerheden.

Førhen var automatiske opdateringer noget du fik ved at betale for administreret WordPress hosting. Nu er det egentlig tilgængeligt for alle (i hvertfald minor udgivelserne).

Du ved også, at hvis der er et vigtigt sikkerhedsproblem med WordPress eller et populært plugin, bliver det opdateret. Det sker også selvom du ikke er logget ind, kun for at holde din side sikker.

Hvis du har mange sider, kan automatiske opdateringer spare dig en del tid. Selv hvis du kun har en side, kan du sove mere trygt om natten velvidende at WordPress tager hånd om sagerne.

Ulemper ved automatiske opdateringer i WordPress

Det man kalder for “The core WordPress team” er ansvarlige for at udgive opdateringer, der sikrer at tingende sker gnidningsfrit.

Der kan dog være en lille change for at automatiske opdateringer kan ødelægge din side. Efter min opfattelse og erfaring har jeg aldrig oplevet en side, der er gået ned grundet en minor opdatering, endnu.

Grunden er egentlig at vi følger best practices og ikke modificerer kernefilerne. Hvis du selv begynder at lave ændringer i kernen af WordPress, vil de automatiske opdateringer gå ind og overskrive dem.

Hvis WordPress har følt det nødvendigt at sende en opdatering ud grundet et sikkerhedsproblem i et tema du benytter, er der en stor chance for at det vil ødelægge din side. Det gælder specielt hvis ikke du benytter en child-theme til dine egne ændringer.

Automatiske opdateringer af plugins kan potentielt set også ødelægge din side. Der er utroligt mange variabler, så som forskellige server miljøer og pluginkombinationer.

Det er dog vigtigt at bide fast i, at disse opdateringer ikke vil ødelægge majoriteten af websites. Selvom chancen for at lige din side skulle gå ned er minimal (medmindre du har lavet nogle vilde konfigurationer), så kan det godt virke skræmmende at opdatere.

Jeg taler af erfaring, når jeg siger det kan virke skræmmende. Jeg håndterer til daglig opdateringer på services og platforme, hvor det koster hundredtusindvis af kroner om dagen, hvis de stopper med at fungere efter en opdatering – I know the pain. Mit råd til dig er, at du skal lave dig en rutine for, hvordan du laver opdateringer. Sørg for at have en backup!

Bør jeg deaktivere automatiske WordPress backups?

Hvis jeg skal sige det helt kort, så er det helt op til dig om du skal gøre det.

For de fleste begyndere og størstedelen af WordPress websites, er automatiske opdateringer harmløse. Du bør derfor ikke deaktivere dem.

Hvis du nu driver en online forretning eller ikke ønsker at miste forretningsværdi grundet en ødelagt side, så vil jeg anbefale dig at slukke for de automatiske opdateringer.

Dog skal du lave en plan for opdateringer, da de er nødvendige for at opretholde en sikkerhed mod udefrakommende.

Jeg håber denne guide har hjulpet dig videre. Du har nu lært at deaktivere WordPress opdateringer i WordPress på to forskellige måder. Den ene med et plugin og den anden med et par linjer kode i enten wp-config.php eller filtre i functions.php. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive dem nedenfor i kommentarerne.

Leave a Reply